· 

Lake Minnewanka Canada

Vorig jaar was het voor mij dan eindelijk zo ver en ging ik voor het eerst ver weg op reis. Naar Canada en de Verenigde Staten wel te verstaan. Voor mij stond Canada al jaren op nummer 1 om te bezoeken. Omdat Canada zo groot is, heb ik besloten om naar de provincie Alberta te reizen om hier Banff National Park te bezoeken.

 

Ik had altijd een bepaald beeld van Canada. Een land vol bomen, water, bergen en beesten is wat ik mij altijd voorstelde van Canada. Hier en daar een aantal grote steden waar grotendeels van de bevolking woont, en zodra je de stad uitgaat, voornamelijk lange wegen met natuur en bergen. In mijn jeugd ging ik altijd met mijn ouders naar Oostenrijk op vakantie en had dus wel al bergen en natuur gezien. Echter had ik het gevoel dat Canada compleet anders zou zijn dan de Alpen. de Provincie British Colombia en Alberta staan bekend om de natuur, terwijl andere gebieden vlak zijn met alleen maar landbouw. Hier had ik geen trek in, ik wilde de echte natuur in.

De bekende bezienswaardigheden van dit National Park zijn toch wel Lake Louise, Moraine Lake, Banff Gondola enzovoort. Tijdens mijn bezoek aan Banff, bezocht ik spontaan Lake Minnewanka. Het meer is een gletsjermeer van 21 km lang,met een diepte punt van 142 meter. Het meer ligt maar 20 minuten rijden van Banff centrum en is daarom ideaal om een middag of ochtend te spenderen. 

 

De weg naar Lake Minnewanka is ruim en rustig, maar langs de weg liggen de bossen met talloze bomen. Je mag hier ook absoluut niet hard rijden. wij hebben op plekken maximaal 50 km per uur gereden. Dit is natuurlijk ook logisch omdat de wegen in de natuur en bergen liggen, en het regelmatig voorkomt dat er een beer of een eland de weg oversteekt. 

 

Bij het meer hoort een pittoresk huisje waar je waterfietsen kunt huren en een tour kunt doen met een boot over het water. Dit heb ik echter niet gedaan omdat het die dag regende, maar met een zonnetje lijkt het mij zeker een mooie excursie. 

 

Goedkoop is het niet om met de boot over het meer te varen. Bij de kassa kost een ticket $ 60 Dollar, wat uitkomt op ongeveer € 42 Euro. Online je kaartje kopen via bijvoorbeeld Brewster Travel Canada kan een aantal Euro schelen. Ook zijn er verschillende tour bedrijven die meerde bezienswaardigheden in 1 pakket aanbieden waar Lake Minnewanka ook bij zit. Lake Minnewanka is helaas niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Je zult hiervoor een auto moeten hebben, of een georganiseerde tour boeken. Ik was samen met twee anderen die ik in het hostel ontmoet had en waarvan 1 een auto bij had.

 

Vrijwel direct naast Lake Minnewanka, ligt Two Jack Lake. Het eerste wat mij opviel was de stilte. Je ziet hier kilometers aan natuur en bomen, maar je hoort helemaal niets op misschien een vogel na. Het water is hier overigens groener, en de oppervlakte is ruimer en overzichtelijker. 

 

Bij Two Jack Lake, ligt ook een kampeerterrein, en er zijn verschillende mogelijkheden om een kano te huren. ik was niet met een camper, en had ook geen kampeermogelijkheden, maar Two Jack Lake lijkt mij de ideale kampeerplek om de drukte van Banff centrum te vermijden, en centraal in Banff National Park te verblijven.

 

Al met al kan ik zeggen dat deze plek mij vanwege de rust en grote oppervlakte niet teleur heeft gesteld. Mocht je nog een tripje naar het westen van Canada plannen, zou ik zeker een overweging maken om hier even langs te gaan. 

 

Fijne zondag allemaal!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Lenie (zondag, 23 juli 2017 19:51)

    Mooie foto's en een prachtige natuur met die meren.