Camera review: Canon EOS M10

Al enige tijd was ik op zoek naar een camera. Tot lange tijd maakte ik gewoon foto's met mijn Iphone, maar merkte ik dat ik toe was aan een camera. Ik heb helaas (nog) niet heel veel verstand van fotografie, en daarom ben ik op zoek gegaan naar een upgrade voor mijn Iphone. In dat geval ging ik op zoek naar een systeem camera. 

 

Vervolgens heb ik een lijstje gemaakt met dingen die de camera aan moest voldoen:

 

- Systeemcamera Inclusief lens

- Compact

- Opklapbaar scherm

- Wifi

- Lichtgewicht 

 

Na een zoektocht op het internet, kwam ik de 18 megapixel Canon EOS M10 tegen. Deze camera had goede beoordelingen voor beginners, en zou een goede prijs/kwaliteit koop zijn. 

De camera komt inclusief met een 15-45 MM lens, draagriem, kabel voor je computer, 1 accu, en oplader met kabel. De camera is niet te zwaar, en heeft een touchscreen. Ook heeft de camera Wifi zodat je de foto's meteen kunt terugzien in de Canon app om vervolgens op te slaan op je telefoon. De 15-45 MM lens is een standaard lens om mee te beginnen. 

 

De camera maakt scherpe foto's en is inderdaad makkelijk in gebruik. Wat ik persoonlijk heel handig vond is de functie "creatieve hulp". Hier kun je selecteren of je een portret, landschap, close-up, of eten/voedsel foto maakt. Vooral de close-up functie en landschap functie heb ik veel gebruikt. Hierdoor kun je snel mooie scherpe foto's maken. Ook is het mogelijk om de foto meteen te bewerken en de kleuren te veranderen. Omdat het scherm omhoog geklapt kan worden, is het ook makkelijk om selfie's te maken, of jezelf te filmen mocht je dit willen. 

 

Onderstaande foto is een voorbeeld die ik heb gemaakt met de close-up functie. Wanneer je foto's met de close-up functie maakt, merk ik dat de kleuren in bijvoorbeeld bloemen extra mooi uitkomen, en hij accentueert de heldere punten, en vervaagt automatisch de achtergrond. Ook heb ik veel foto's met deze camera gemaakt in Malaga. De foto's in de blogpost van Frigiliana zijn ook allemaal met de Canon EOS M10 gemaakt. 

 

Eindconclusie

 

Ik ben zeer tevreden met mijn camera. Hij maakt scherpe foto's en heeft handige functies die ik regelmatig gebruik. 

 

Voordelen:

- Compact

- Prijs

- Multifunctioneel (geschikt voor filmen en foto's)

- Handige menu's om snel scherpe foto's te maken

- Beginners vriendelijk

 

Nadelen

- Scherpstellen duurt vaak lang. 

- Waarschijnlijk een mindere camera voor een gevorderde fotograaf.

 

Al met al kan ik iedereen die net begint met foto's maken deze camera aanbevelen. Mocht je al een gevorderde fotograaf zijn zal deze camera niet veel toevoegen. De camera koste mij € 320 euro, wat ik een redelijke prijs vindt voor een goede Canon camera. 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0