· 

Frigiliana Andalusië

In juni ben ik voor 6 dagen naar het zonnige Spanje afgereisd. In dit geval Malaga, gelegen in Andalusië. Deze streek stond al langer op mijn lijstje omdat Andalusië ontzettend veel te bieden heeft. Andalusië heeft veel bekende steden zoals Sevilla, Granada of Cordoba en natuurlijk de Costa Del Sol. Toch koos ik bewust voor Malaga. Dit omdat ik de mogelijkheid wilde hebben om aan de zee te verblijven, en de massa's groepen toeristen wilde vermijden. 

    

Normaal duurt een citytrip maximaal 3 á 4 dagen, maar aangezien Malaga een strand heeft, heb ik ervoor gekozen om iets langer te blijven.

 

Toen ik mijn reis naar Malaga aan het plannen was, heb ik ook alvast de bezienswaardigheden bekeken. Via Pinterest kwam ik foto's tegen van een wit dorpje. Al snel bleek dat dit niet in Malaga ligt, maar in Frigiliana. Het dorpje wordt ook wel het mooiste dorpje van Spanje genoemd. Frigiliana ligt maar 15 minuten met de bus van de bekende badplaats Nerja, daarom heb ik besloten om 1 nacht in Nerja te verblijven, om dit dorpje te kunnen bezoeken.  

 


Ongeveer rond het midden van mijn reis nam ik de bus naar Nerja. Dit koste enkel ongeveer € 6,50 en het buskaartje kon ik gewoon op het station van Malaga kopen. Na een rit van ongeveer 1 uur en 40 minuten kwam ik in de ochtend aan in Nerja. Hier heb ik vervolgens de bus naar Frigiliana genomen. Dit is een busrit van 15 minuten en kost enkel € 1,-. Deze busrit is al een mooie voorproef van wat er gaat komen. Frigiliana ligt iets hoger in de bergen, waardoor je vanaf het dorp een mooi uitzicht hebt op de zee. Eenmaal aangekomen stopt de bus vooraan bij het dorpje waar de witte huisjes beginnen. 

 

Frigiliana zelf heeft niet veel bezienswaardigheden. Het is echt een dorp om doorheen te lopen en te verdwalen. Het is ook niet groot aangezien er ongeveer 2850 mensen wonen. In een aantal uren kun je het dan ook wel gezien hebben. 

 

Het dorp is vrijwel geheel wit. Er lopen paden naar andere steegjes en trapjes die uitkomen op mooie zijstraatje en winkeltjes. Ondanks de hitte, staan overal mooie bloemen en planten in bloei. Ook hebben de meeste huizen felgekleurde of pastelkleurige deuren wat mooi afsteekt bij de witte huizen. 

 

 Wat mij ook opviel is dat alles goed onderhouden wordt. Dit komt omdat er de laatste jaren veel toeristen naar het dorpje komen waardoor er geld is om alles te onderhouden. Vooral de wegen zijn mooi onderhouden met verschillende mozaïeken van steen. 

 

Mocht je moe zijn van al het lopen zijn er verschillende restaurantjes te vinden. Als je een beetje zoekt, vindt je ook mooie terrasjes met uitzicht op het dorpje en op de zee.. 

 

 

Voor mij was Frigiliana zeker de moeite waard om te bezoeken en een middag te spenderen. Ik verbleef  in Nerja, dit was de perfecte uitvalbasis om naar Frigiliana te gaan. Persoonlijk was ik niet onder de indruk van Nerja, aangezien dit een populaire badplaats is. Mocht je toch langer in Nerja willen verblijven zijn er in de omgeving ook nog andere bezienswaardigheden te bezoeken zoals de grotten van Nerja, en het Balkon van Europa. 

 

Ondanks dat ik speciaal voor Frigiliana naar Nerja was gekomen, kan ik vermelden dat dit zeker de moeite waard was. Ik heb mij zeer goed vermaakt, en was blij dat ik deze beslissing genomen heb.

     

Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogposts op mijn blog? Like dan mijn Facebook pagina om niets te missen!


Reactie schrijven

Commentaren: 0