· 

Fotodagboek: Malaga

Vandaag heb ik een fotodagboek van mijn citytrip naar Malaga. Ik heb al een blogpost geschreven over Frigiliana, waar ik tijdens deze citytrip ook ben geweest, maar vandaag blijven we in Malaga. 

 

Zonder enige verwachtingen ging ik begin juni naar Malaga. Dit was immers pas de 2e keer dat ik Spanje zou bezoeken. De laatste keer was 6 jaar geleden toen ik naar Barcelona ging. Malaga is niet meteen de eerste plek in Spanje die bij vele opkomt om naartoe te gaan. Meestal zijn dit toch wel de bekende badplaatsen, eilanden, of de grote steden zoals Madrid, Barcelona, Sevilla, Granada en Valencia. Toch weerhield dit mij niet om een keer iets anders te kiezen.

Mijn trip begon met een wandeling door het oude centrum. Malaga heeft een gezellig en typisch Spaans centrum. Ik liep door smalle straatjes die zich verbinden met de pleintjes. Ieder plein heeft wel een mooi gebouw of kerk zoals hierboven. Ook kun je hier leuk winkelen of tapas eten in een van de vele restaurants. 

Malaga is natuurlijk ook de stad van Pablo Picasso. Picasso is geboren in Malaga, en in het oude centrum vindt je ook zijn geboortehuis. Picasso heeft maar 10 jaar in Malaga gewoond, maar is natuurlijk de bekendste inwoner van Malaga. Het werk van Picasso kun je bewonderen in het Picasso museum. Ook op straat is genoeg kunst te aanschouwen. 

Wanneer je vanuit het oude centrum richting de haven loopt, passeer je eerst nog Parque de Malaga, oftewel het park van Malaga. Dit park staat vol met palmbomen bankjes en pleintjes. Het is net alsof je door een tropische tuin loopt, door alle palmbomen. 

De haven van Malaga is een gezellig gebied om te eten en winkelen. Regelmatig komen hier grote cruise schepen aan. Ook gaat hier 's avonds de zon mooi onder waardoor je met een mooi uitzicht buiten kunt eten.

 

Aan de haven bevindt zich Muelle Uno met de restaurants en ook verschillende winkels. Ik kwam hier op zondag, en toen was er ook een leuke markt aanwezig waar sieraden en kleding verkocht werd. 

Wanneer je doorloopt vanuit de haven kom je op het strand van Malaga terecht. Hier kun je een ligbed en parasol huren, of je neemt zelf een handdoek mee. Ook staan hier verschillende Chiringuitos. Dit zijn traditionele strandtentjes waar vis en andere lokale gerechten geserveerd worden.

 

Verwacht hier geen hagelwit zandstrand en een turquoise zee. Het is en blijft natuurlijk een stadsstrand, maar dat deze er is, is natuurlijk een groot pluspunt. Ik heb hier geen hele dagen doorgebracht, maar vond het wel lekker om tegen het einde van de middag hier nog even te liggen en een ijsje te eten. 

Wanneer je in Malaga bent mag je Malaga Alcazaba absoluut niet overslaan. Dit is een voormalig Moors fort gelegen tegen een helling. Op weg naar de top kom je door verschillende tuinen en pleintjes met Arabische invloeden. Boven aan de top heb je een mooi uitzicht op de stad en de haven. Hier is ook een klein terras waar je met uitzicht iets kunt drinken. 

 

Een normaal toegangsticket kost € 2,20,- maar als je het iets duurdere ticket van € 3,55,- koopt mag je ook het hogere Gibralfaro kasteel bezoeken. 

Het is aan te raden om in de ochtend naar het fort te gaan. Dit om de hitte en topdrukte te vermijden. Stevige schoenen is ook aan te raden gezien het pad omhoog loopt. 

Onderaan de voet van het Alcazaba ligt het Romeins theater. Vanaf de ingang van het fort kijk je uit op het Romeins theater.

Al met al kan ik zeggen dat Malaga mij echt verrast heeft. Omdat het hier niet overstroomt met groepen toeristen heeft het een ongehaaste sfeer. Er is zeker genoeg te doen voor jong en oud. Of je nu van strand, cultuur of winkelen houd Malaga heeft het. Zowel in het oude centrum als aan de haven is het goed vertoeven. Mocht je Malaga gezien hebben, en je hebt nog een aantal dagen te spenderen zijn er in de omgeving ook nog genoeg dingen te doen. Zo kun je het bekende Ronda bezoeken. Dit ligt een stukje van Malaga, of een dagje naar het grote waterpark in Torremolinos. 

Dat was dan mijn eerste fotodagboek! Ik hoop dat ik heb kunnen overbrengen dat Malaga meer is dan een uitvalbasis voor de Costa Del Sol.

 

Mocht je op de hoogte willen blijven wanneer er een nieuwe blogpost online komen, like dan ook mijn facebookpagina. 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Anne Lucassen (zondag, 30 juli 2017 15:32)

    Leuk om te zien waar he afgelopen jaar op vakantie bent geweest. Toen je naar Spanje ging dacht ik ook gelijk dat je naar het strand ging. Maar dit lijkt me echt een stad waar veel te zien valt, ook qua architectuur en kunst. Ziet er top uit! ( en je website ook �)