· 

Mijn favorieten: Brugge

Voor mijn afstudeerstage heb ik 3 maanden in een hotel in Brugge gewerkt. Ik was nog nooit eerder in Brugge geweest, maar het leek mij een mooie stad. Ook woon ik in Nederland niet zo dicht bij de zee, en Brugge ligt maar 30 minuutjes van de kust, dus dit leek mij een leuke omgeving om 3 maanden te verblijven. 

 

Eenmaal aangekomen in Brugge, kwam ik erachter dat Brugge een echt toeristen walhalla is. Toeristen van over de hele wereld komen naar hier, en aangezien het maar een klein stadje is, is het er altijd druk. 

 

Goedkoop is het absoluut ook niet. Een goedkoop restaurantje of cafeetje zul je niet snel tegenkomen. Toch mag het de pret niet bedrukken, want ook al moet je met een gevulde portemonnee komen, de moeite waard is het zeker. 

Mocht je een dagtrip vanuit Nederland willen maken, is met de auto komen het makkelijkste. Je kunt de auto parkeren bij het centraal station voor € 3,- per 24 uur. Vanuit het centraal station ben je binnen 10 minuten in de stad. Mocht je langer willen blijven, zijn er natuurlijk genoeg hotels in Brugge.

 

Bekende bezienswaardigheden heeft Brugge eigenlijk niet zo heel veel. Het is meer een stad om doorheen te lopen. Zo kun je op een bootje stappen en door de kanalen varen, de brouwerij De Halve Maan bezoeken waar de Brugse Zot gebrouwd wordt, of de toren Belfort van Brugge beklimmen voor een mooi uitzicht.

 

 

Eten en drinken

Wanneer ik vrij was van stage, kon je mij bijna altijd wel in de stad vinden. Hierdoor heb ik een aantal leuke plekjes ontdekt waar je lekker kunt eten en drinken, en heb ik de lekkerste chocolatier gevonden.  

 

Ik ben een koffieliefhebber. In Brugge zijn genoeg leuke koffietentjes om uit te kiezen. Een van de eerste die ik bezocht was Esspressobar - I Love Coffee. De koffiebonen worden hier zelf gebrand, en er wordt veel aandacht aan de perfecte koffie gegeven. Het personeel is vriendelijk en het interieur heeft een robuuste sfeer.

 

Adres: Sint-Jakobsstraat 10, Brugge

Omdat ik van koffietentjes hou, kon ik niet kiezen en heb ik nog een favoriet. Li O Lait, heeft weer een hele andere sfeer. Dit koffietentje ligt meer verstopt in een steegje, en moet je maar net weten te liggen. De sfeer binnen is heel relaxt met een klein binnentuintje. De eigenaresse heeft verschillende Barista prijzen gewonnen, wat zeker te zien is aan de koffie. Er is genoeg keuze in lekkere koffie's, en ook voor een ontbijt of lunch kun je hier terecht. 

 

Adres Dweersstraaat 30, Brugge

 

Mocht je toe zijn aan een lunch, is Sanseveria Bagelsalon een aanrader. Hier kun je terrecht voor ontbijt en lunch om een bagel, salade of quiche te eten. Binnen is het klein, en je zult merken dat hier veel locals zitten. Dit omdat de Bagelsalon een beetje verstopt zit in een zijstraat waar niet al te veel toeristen komen. Vooraf reservering is daarom wel nodig gezien het hier altijd vol zit. 

 

Adres: Predikherenstraat 11, Brugge

'S avonds is Italiaans natuurlijk altijd een goed idee. Bij Bistro La Porta hebben ze opvallend grote menu kaart, en was ik erg te spreken over de pizza's. De inrichting is een soort landelijke schuur. Boven op de vide kun je ook eten. De pasta's heb ik niet geprobeerd, maar zagen er zeker ook goed uit. 

 

Adres: 't Zand 2, Brugge

 

Winkelen

Gezien België en Brugge in het teken staan van lekker eten, is het natuurlijk ook leuk om iets lekkers mee te kunnen nemen naar huis.  

Je kunt natuurlijk niet naar Brugge gaan zonder chocola te kopen. Op iedere hoek is er wel een chocolaterie te vinden, en je kunt het natuurlijk zelf zo duur maken of goedkoop maken als je zelf wilt. The Chocolate Crown is een kleine chocolaterie in een typisch Brugs huisje. Ik kocht hier een doosje bonbons voor mijn moeder, en kon deze zelf vullen. De bonbons met karamel zijn zeker een aanrader, en de Brugse zwaantjes mogen ook niet ontbreken.

 

Adres: Huidenvettersplein 13, Brugge

 

België staat natuurlijk bekend om zijn biertjes, en Brugge om de Brugse Zot. Om een lekker lokaal biertje mee te nemen naar huis kun je terecht bij 2Be Brugge. Je vindt hier Belgische bieren en andere bieren over de hele wereld. Het handige is dat je deze ook per flesje kunt kopen. De winkel loopt door tot een kelder waar nog meer drank staat en zeker leuk is om doorheen te lopen, ook als je geen bierliefhebber bent. 

 

Adres: Wollestraat 5 8000 Brugge

Dit waren mijn favorieten plekjes in Brugge. Ik kan toch wel zeggen dat Brugge een van mijn favorieten steden in België is geworden, samen met Antwerpen. 

 

Fijne zondag!

Reactie schrijven

Commentaren: 0