Colorado, Verenigde Staten

Afgelopen jaar bezocht ik voor het eerst de Verenigde Staten. Ik maakte een combinatiereis naar Canada en de Verenigde staten, en ik zou de laatste week van de reis in Denver Colorado verblijven. Denver is niet meteen de eerste plek in de VS waar de meeste mensen heen gaan. Meestal is dit toch wel New York, Florida of de westkust van de VS. Ik besloot dat ik een keer iets anders wilde doen. Aangezien ik naar de Canadese Rocky Mountains ging, leek het mij ook wel leuk om die van de VS te bezoeken gezien de Rocky Mountains een ontzettend uitgestrekt berggebied is.

 

Zo gezegd zo gegaan, na 10 dagen Canada vloog ik door vanuit Calgary naar Denver. Dit was een vlucht van 2 uur. In Denver had ik een Airbnb gehuurd in de buurt van de University van Denver. Ik was hier begin oktober, en mijn gastvrouw vertelde mij dat dit de beste tijd van het jaar was. juni in Colorado kan nog best frisjes zijn. Toen ik er was heb ik 7 dagen 28 graden en volop zon! Dat was wel even een mooie afsluiter na 10 dagen sneeuw en 6 graden in Canada. 

Canada stond altijd bovenaan mijn lijstje om te bezoeken. Niet ver daarna stond de VS. Ik wilde altijd al eens in het echt zien wat ik altijd op televisie zag, en de mogelijkheden in de VS lijken altijd oneindig. Ik wilde bij een Amerikaanse diner eten, Amerikaanse supermarkten ontdekken, en lekker shoppen omdat daar vrijwel alles verkrijgbaar is. 

 

Denver zelf is een niet al te grote stad. In de stad heb je daarom ook geen hele week nodig om alles te zien. Echter is het wel een hele vriendelijke stad met open mensen. Colorado wordt namelijk ook wel een van de vriendelijke staten van de VS genoemd. Echter is er in de omgeving wel van alles te beleven. 

Boulder

Op een van de eerste dagen heb op ik aanraden van mijn Airbnb host de bus naar Boulder genomen. Dit ligt ongeveer 45 minuten van Denver Union Station, en koste ongeveer 7 Dollar retour. Boulder is een leuk stadje waar zelf ook veel Amerikanen heen gaan. Op de weg naar Boulder kom je ook langs een stadion, en op die dag dat ik er was zou er ook een wedstrijd zijn. Ik weet alleen niet in welke sport dat dit was. Ik zag hele families samen op de parkeerplaats barbecuen, wat mij weer dat echte Amerikaanse gevoel gaf.

 

Boulder is een klein stadje met een gezellige sfeer. Je vindt hier veel sport bars waar in het weekend veel families ook sport komen kijken. Verder vind je hier ook veel leuke winkeltjes en parken. Toen ik hier was, was er in het park een grote typisch Amerikaanse fair gaande. Overal werden spulletjes verkocht, je kon hier overal eten, spellen spelen en er waren activisten aan de gang. Dit was erg leuk om een keer mee te maken. Na een middag rond te hebben gelopen, en lekker gegeten te hebben, had ik het hier weer gezien. 

Red Rocks

In mijn ogen een must-do wanneer je in Denver bent is de Red Rocks bezoeken. Dit ligt een stukje van Denver vandaan en is een groot lopenlucht Amfitheater. Hier worden nog steeds regelmatig concerten gegeven. De rode rotsen zorgen weer voor een compleet andere omgeving dan al het groen van de Rocky Mountains. Je hebt vanaf hier een mooi uitzicht op Downtown Denver, en er is ook een museum met een Walk of Fame. The Beatles hebben hier opgetreden, en de videoclip van U2 Sunday Bloodey Sunday is hier opgenomen. Ook hebben hier al wat Nederlandse DJ's opgetreden. 

 

Helaas kun je de Red Rocks niet met het openbaar vervoer betreden. Persoonlijk had ik geen auto tot mijn beschikking tijdens deze trip, dus koos ik ervoor om een tour te boeken via Viator. 

Evergreen

Op weg naar de volgende sightseeing stopte we in Evergreen. Dit is een klein dorpje met het typische western sfeertje. Mocht je hier langer de tijd hebben, is de natuur hier zeker mooi, en zijn er vele outdoor mogelijkheden. Wij hadden hier helaas geen tijd voor, maar we zijn hier gestopt voor een koffie bij het café Muddy Buck. Een typisch bruin café met een gezellig Western interieur. Mocht je onderweg hier langs komen is het zeker waard om hier een pitstop te maken, en een lekker koffie te nemen. 

Bear Creek Canyon

Op weg naar de Bear Creek canyon, ga je een flinke berg op. Dit is logisch aangezien je boven een panoramisch uitzicht hebt over Denver en de Front Range. Eenmaal boven kijk je kilometers voor je uit over de stad en de bergen. Boven licht ook Buffallo Bill "The wild West Legend" begraven met natuurlijk een museum. Mocht je van geschiedenis houden is dit zeker een aanrader. In de Bear Creek Canyon zijn overigens vele wandel mogelijkheden. 

 

 

Ik heb van mijn tijd in de VS genoten, en hoop zeker nog meer staten te kunnen bezoeken. Denver was een goede eerste keer, en heeft mij verrast met de verschillende landschappen. Hier en daar kon je nog de Western invloeden terug vinden wat extra leuk is.

 

Voor een combinatie van stad, sightseeing en natuur is Denver zeker een topper! 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0