· 

Fotodagboek: dagje Keulen

Begin deze maand heb ik Keulen voor het eerst bezocht. Ik als grensbewoner van Duitsland was hier nog niet eerder geweest en Keulen ligt maar op 75 minuten rijafstand. 

 

Keulen is met meer dan 1 miljoen inwoners de 4e stad van Duitsland. Keulen is ook een echte studentenstad met een van de oudste universiteiten van Europa. Het werd dus hoog tijd op deze Duitse stad te bezoeken. 

De dag begon met koffie bij Starbucks! Ondanks dat er genoeg koffietentjes in Keulen zijn en op elke 10 meter een bakker ligt, kon ik een Vanilla Latte van Starbucks niet weerstaan. 

De grootste bezienswaardigheid van Keulen is toch wel de Dom. Deze staat voor het centraal station, en is absoluut niet te missen. De torens bereiken een hoogte van 157 meter, en natuurlijk hoort deze kerk op de Unesco lijst thuis. Op vele plekken in de stad zie je de Dom overal bovenuit komen, en is zeker een fotomomentje waard. 

 

Ik ben zelf niet in de Dom geweest, maar het is wel mogelijk om deze te beklimmen. Voor € 4 mag je naar boven.

Vanuit de dom, loop je al vrij snel de winkelstraat van Keulen in. Hier zitten alle grote ketens die ze eigenlijk ook bij ons hebben, dus ik besloot deze vrijwel meteen achter me te laten om vervolgens naar het Belgisch Viertel te lopen. 

 

Het Belgisch Viertel is een wijk in het centrum van Keulen, en is zoals de naam het zegt de Belgische wijk van Keulen. Deze wijk heeft verschillende straatnamen die verwijzen naar Belgische Steden, en ook een aantal Nederlandse steden.

 

De wijk staat bekend om zijn jonge uitstraling, onafhankelijke winkels, en street art. Dat laatste is zeker genoeg van. Mocht je van street art houden, is er genoeg te vinden in de Maastrichter straße. 

 

Zoals ik al eerder zij heeft Keulen een Universiteit, en een studentenstad. Dit is zeker terug te zien in het Belgisch Viertel. Je hebt hier heel veel terrassen en eettentjes die vol zitten met jonge mensen.

Winkelen kun je in deze wijk ook goed. Je vindt hier 2e hans winkels, interieurwinkels kleding winkels enzovoort. Een leuke winkel die ik tegen kwam was SCHEE. Deze winkel zit aan de Maastrichter str 36. Deze winkel verkoopt verschillende posters en prints in alle maten. Er was genoeg keuze, en er zaten hele leuke tussen! Verder verkochten ze ook andere leuke interieurspullen en stationary die je in de grote winkelstraat niet zult vinden. 

Als je in Keulen bent, moet je haast wel langs een bakker. Ik overdrijf niet als ik zeg dat in het centrum op elke 50 meter zeker een bakker zit. Na het vele rondwandelen was het dus tijd voor gebak! ik at bij Merzenich, maar gezien er zoveel keuze is, heb ik deze bakker gewoon willekeurig uitgekozen. De taart was in ieder geval zeer lekker. 

Vervolgens was het tijd om de oude "aldstad" te bezichtigen. Mijn ervaring met Duitsland is dat ze altijd wel gezellige stadjes hebben met vakmanhuisjes en was benieuwd hoe het in Kuelen zou zijn. 

 

Echter vond ik dit een grote tegenvaller. Voornamelijk toeristisch georiënteerd wat ik wel had verwacht, maar om de een of andere reden vond ik het ook niet zo sfeervol als verwacht. Ik verwacht dat het met kerst wel anders zal zijn, maar in september vond ik het een saaie bedoeling. Na een korte wandeling had ik het daarom ook wel weer gezien.

Het was een leuke dag Keulen. Persoonlijk zou ik maximaal 1 dag gaan aangezien ik dit geen stad vind voor een weekendje weg. Winkelen kun je hier zeker prima, maar ik zou persoonlijk niet te veel tijd doorbrengen in de grote winkelstraat en in de Aldstad.

 

Het belgisch Vertiel en de wijk daaromheen is zo veel leuker. Er is hier genoeg te zien en te eten. Je bent hier makkelijk een paar uur kwijt, en de sfeer is veel gezelliger dan de hoofdstraat en oude centrum. 

 

Fijne zondag!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Daniëlle (maandag, 02 oktober 2017 07:34)

    Wat een leuke foto's, ik ben er nog nooit geweest.