· 

Groot Brittannië: De leukste steden

De eerste keer dat ik naar Engeland ging, was niet naar Londen. Nee, ik ging een klasgenootje in Manchester bezoeken. Vervolgens ging ik voor mijn stage 6 maanden naar Wigan. Wigan is een stadje gelegen tussen Manchester en Liverpool. In deze tijd heb ik veel plekken in Engeland mogen bezoeken, en pas geleden was ik weer terug voor een week om Londen (jawel), Brighton en Oxford te bezoeken. 

 

Vandaag deel ik een aantal steden die naar mijn mening net als Londen zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. 

Liverpool

Liverpool de stad van de Beatles. Liverpool is niet heel groot, maar wel heel overzichtelijk en heeft een universiteit. Muziekliefhebbers en voetballiefhebbers kunnen hier hun geluk op. Zo kun je naar het Beatles museum, het beroemde Penny Lane, en de beroemde Carvern club waar het allemaal begon. Voor een voetbal weekendje kun je terecht bij 2 voetbalclubs Liverpool FC en Everton FC. 

 

Verder ben je niet in Liverpool geweest als je geen wandeling over de Albert Dock hebt gemaakt, en is de Liverpool Kathadraal ook zeker een kijkje waard. 

 

Winkelen in Liverpool is zeker goed te doen. Alle Britse en grote ketens zitten hier centraal bij elkaar. Mocht het een dag regenen wat in Engeland niet heel vreemd is, kan ik aanraden om even de stad te verlaten en een trein naar Manchester Trafford Center te nemen. Dit is een groot overdekt winkelcentrum waar je de hele dag droog kunt winkelen, een film kunt kijken, of lekker eten in de food court.  

Edinburgh

Verder naar het hoge noorden van Groot Brittannië ligt natuurlijk Schotland, en in Schotland ligt het prachtige Edinburg. Tot nu toe is Edinburg mijn favoriete stad waar ik ben geweest. De omstandigheden rondom mijn trip naar Schotland een aantal jaren geleden waren niet top, en helaas was ik hier ook maar 1 dag, maar toch heeft deze stad mij weten te verbazen.

 

Overal waar je kijkt zie je oude gebouwen. Boven de stad op de heuvel ligt het Edinburgh Castle. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de stad, en binnen in het kasteel worden rondleidingen gegeven. Vanaf het kasteel loopt de Royal Mile door het centrum. Aan deze straat zitten vele bezienswaardigheden en deze straat geeft goed weer hoe oud deze stad is. 

 

Edinburgh's bekendste inwoner zal toch wel J.K. Rowling zijn. Mocht je een groot Harry Potter fan zijn, kun je naar The Elephant House. In dit Cafe heeft J.K. Rowling Harry Potter geschreven toen ze nog in de bijstand zat. 

Brighton

Brighton is een stad die ik recent heb bezocht. Brighton ligt aan zee ongeveer 1 uur van Londen. 

 

Brighton is ook weer niet de meest grote stad, maar heeft een gezellig en compact stadscentrum. In het stadscentrum heb je zowel het gedeelte met de standaard winkels maar ook de bekende Brighton Lanes. Dit is een gebied met allemaal kleine straatjes vol cafeetjes en onafhankelijke winkels. Het is te vergelijken met Camden Town in Londen, maar dan minder toeristisch. 

 

Verder zijn er leuke bezienswaardigheden zoals de Royal Pavillion, Brighton pier en de strandhuisjes aan de Hove promenade. Veel Britten komen hier dan ook in de zomer hun vakantie vieren. 

Cambridge/Oxford

Cambridge staat nog hoog op mijn lijstje om te bezoeken, maar Oxford is tijdens mijn laatste trip aan bod geweest. Engeland staat bekend om zijn universiteiten, en Cambridge en Oxford zullen toch wel de bekendste zijn. 

 

Oxford had voor mij een echte oude "Harry Potter" Sfeer. Wederom is deze stad niet mega groot, maar wel leuk om doorheen te lopen, en de universiteit te bezoeken. Het Harry Potter gevoel was niet voor niks, want op verschillende locaties in Oxford zijn scene's opgenomen, en er worden Harry Potter tours gehouden. 

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke steden en plekken in Groot Brittanië, en ondanks dat ik toch al wat van dit land heb mogen zien, hoop ik nog vaker terug te mogen gaan. Zo staan Bath, Bristol en Cornwall nog hoog op mijn lijstje, en hoop ik nog eens terug te mogen naar Schotland. 

 

Gezien ik recent nog naar Engeland ben geweest, zullen er binnenkort nog wat meer blogposts komen om wat dieper op bepaalde plekken in te gaan. 

 

Fijne zondag!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0