· 

Fotodagboek: Brighton

Zoals al eerder vermeld op mijn blog, heb ik onlangs Brighton in Engeland bezocht. Brighton is een kustplaats in het zuiden van Engeland op ongeveer 1 uur afstand met de trein van Londen. 

 

Brighton is niet meteen de eerste plek waar je aan denkt, wanneer je Engeland gaat bezoeken, maar toch stond dit stadje al lang op mijn lijstje. Ik had tijdens mijn stage in Engeland goede verhalen over deze kustplaats gehoord, en ook veel foto's en filmpjes gezien. Toen ik een aantal maanden geleden vliegtickets naar Londen boekte, moest ik dus wel naar Brighton.

Brighton heeft zoals veel andere badplaatsen een Pier. Die van Brighton is er toch wel een met alle toeters en bellen. De Pier wordt met lichtjes aangeduid, en op de pier staan verschillende attracties. Kitscherig is het natuurlijk wel, maar toch kon ik het niet laten om een wandeling hierover te maken. 

 

Er staan 2 achtbanen op de pier, een booster en nog wat kleinere attracties. Halverwege is een overdekte tent met indoor game spellen, en een Casino. Persoonlijk liggen mijn interesses hier niet zo, maar je kunt hier ook lekkere fish en chips krijgen mocht je honger hebben. 

Wanneer je de bus richting Hove pakt vanuit het centrum, sta je binnen 15 minuten op de Hove Promenade. Dit is het rustigere deel van Brighton, en heeft een lange Promenade vol met leuke fel gekleurde strandhuisjes. In totaal zijn het er bijna 100, en staan langs het strand in de meest uiteenlopende kleuren. Overdag en 's avond zie je hier mensen de hond uitlaten en hardlopen. Ik was doordeweeks in Brighton en het was een prachtige dag vol zon, maar ondanks het weertje was het hier toch heerlijk rustig. 

 

The Lanes zijn leuke smalle straatjes in Brighton met veel onafhankelijke winkeltjes en eetzaken. Het is eventueel te vergelijken met Camden Town in Londen, maar dan minder toeristisch.

 

Ik heb hier toch meerde middagen doorgebracht gezien je hier leuke koffiezaakjes hebt, interieurwinkels, vintagewinkels, kookwinkels, muziekwinkels, kleine kledingzaakjes enzovoort. Ook heb je hier een bekende chocolade winkel Choccywoccydoodah zitten die toen ik er was helemaal in Halloween thema ingericht was, en zeker leuk is om eens doorheen te lopen. 

 Vlakbij The Lanes ligt The Royal Pavilion. Dit is een paleis in Aziatische/Islamitische stijl. Als je niet weet dat dit in Brighton ligt, zul je hier zeker even raar van opkijken tussen alle Engelse gebouwen. Toevallig wist ik wel dat dit paleis hier ligt, maar wist ik niet wat ik ervan zou vinden. Het gebouw is heel mooi, met een mooie tuin eromheen, maar toch voelt het heel onnatuurlijk tussen alle Britse gebouwen.

In de avond heb je bij hetzelfde gebied als de strandhuisjes aan de promenade van Hove een mooie zonsondergang. Bij de pier van Brighton verwacht ik dat je dit ook wel kan zien, maar het werd aangeraden om toch naar dit stukje strand te komen omdat het hier beter zichtbaar was. Gelukkig was het die dag een heldere zonnige dag, dus kon ik inderdaad van een mooie zonsondergang genieten. 

 

 

Brighton is echt een leuke stad om te bezoeken. Ik ben hier in totaal 3 dagen geweest, en had helemaal niet het gevoel dat ik hier te lang was omdat het een kleinere stad is. Dit komt denk ik ook omdat het aan zee ligt. Ik kan het iedereen aanraden om een keer naar Brighton te gaan, als is het maar voor 1 dag!

 

Fijne zondag!

Reactie schrijven

Commentaren: 0