· 

Fotodagboek: dagtrip Oxford Engeland

Eerder schreef ik al over mijn reisje naar Engeland. Zo heb ik Brighton en Londen bezocht, en ben ik ook nog voor 1 dag naar Oxford gereisd. Via de website van Trainline boekte ik een treinticket vanuit London Marylebone naar Oxford. 

Oxford is een hele oude stad gelegen in Oxfordshire ongeveer 1 uur reizen van Londen. De stad is ontzettend oud en staat voornamelijk bekend om zijn universiteiten. Samen met de universiteit van Cambridge behoren deze twee tot de meest beroemde en oudste universiteiten van Verenigd Koninkrijk. Leuk weetje, in totaal hebben 46 oud studenten van de universiteit een Nobelprijs gewonnen.

 

Het winkelgebied is eigenlijk niet zo heel groot. Ik had het persoonlijk groter verwacht. Echter is het wel mooi en heeft het bijna iets middeleeuws. Overal waar je kijkt zie oude panden en pubs. Ik kreeg hier heel veel Harry Potter gevoelens bij, en dat is ook niet gek, gezien hier verschillende scene's op verschillende locaties opgenomen zijn. Ik zag dat er op verschillende plekken Harry Potter tours aangeboden worden. 

 

Ik heb tijdens mijn dag veel mooie foto's kunnen maken, en het leek me leuk om deze te laten zien. Het zijn meer sfeerbeelden, wat een goed beeld van Oxford geeft. 

Zo dat waren mijn mooiste foto's van Oxford. Ik had maar 1 dag in deze stad te besteden, en ik had verwacht dat dit te weinig zou zijn. Echter is Oxford kleiner dan verwacht, waardoor ik eigenlijk aan 1 dag genoeg had. 

 

Oxford is een mooie, ouden en historische stad, en ik hoop dat ik met deze foto's andere kan overtuigen om een keer de trein vanuit London te nemen en eens wat anders te bezoeken!

 

Fijne zondag!

Reactie schrijven

Commentaren: 0