· 

Accommodatie review: YHA hostel London St Pancras

Vandaag heb ik weer een accommodatie review klaar staan. Dit keer een budget review, namelijk een hostel in London. 

 

Iedereen weet dat Londen gewoon een dure stad is. Een vliegticket heb je tegenwoordig al voor een paar euro, maar accommodatie in deze stad is ontzettend duur. Nu kan ik mij voorstellen dat niet iedereen op een hostel zit te wachten, maar ook geen honderden euro's wilt verspillen aan een hotelkamer op een goede locatie. Vaak zijn de goedkopere hotelkamers ook nog eens slecht en vies, en betaal je uiteindelijk nog te veel voor wat je daadwerkelijk krijgt. 

 

Drie jaar geleden bezocht ik voor het eerst Londen, en verbleef ik in het YHA Hostel London St Pancras. Dit hostel ligt zoals de naam het al zegt bij het St Pancras station en wel letterlijk schuin tegenover. Gezien mijn eerste ervaring met dit hostel al goed was, wil ik jullie deze budget topper niet onthouden. 

Het eerste wat mij aantrok toen ik dit hostel boekte was de locatie. St Pancras is na mijn mening een van de beste locaties om te verblijven in Londen. Vanaf hier gaan bussen en treinen naar het vliegveld en andere steden, maar ook kun je vanuit hier met de metro met vrijwel elke lijn reizen. In de omgeving zijn genoeg eetgelegenheden.

Toen ik aankwam bij het hotel viel mij meteen op dat ze de lobby met de bar/restaurant verbouwd hebben in de 3 jaar tijd dat ik er niet meer was geweest. Aan de receptie zit ook een bar, die voor een betaalbare prijs (voor London begrippen) drinken en alcoholische dranken verkoopt. Ook is het hier mogelijk om een pizza tussen de 8 en 10 Pond te bestellen. Het ontbijt heb ik echter niet genomen. Deze kost 6,25 pond, maar in de omgeving zijn genoeg andere optie's. 

Het hostel geeft de mogelijkheid om familiekamers, dorm slaapzalen, en privé kamers te boeken. Dit zorgt ervoor dat zowel jong als oud tegenkomt in dit hostel. Verwacht niet al te veel activiteiten en drukte. Het is namelijk geen party hostel.

De kamer die ik huurde was een 6 persoons dames slaapkamer. Helaas heb ik hier geen foto's van omdat er meestal andere gasten in de kamers waren en er spullen van andere lagen. De kamer was vrij ruim, en hadden kluisjes die je met een eigen slot op slot kon maken. Op de kamer zat ook nog een badkamer met toilet, wastafel, en douche waardoor je dus niet van je kamer af zou hoeven. Echter zat op de gang ook nog een badkamer met toilet. Ik merkte dat deze niet zo druk was, dus ik besloot om hier te douchen zodat ik niet op anderen hoefde te wachten. De douches zijn ruim en worden goed onderhouden. De straal was ook zeker prima en ik had goed warm water. 

Het is misschien niet de meest luxe accommodatie, maar gezien er in Londen zo veel te doen is en je meestal op pad bent (althans dat geld voor mij), is dit een accommodatie die verschillende mogelijkheden bied. Je kunt dus met groepen een eigen kamer huren, privé kamers huren en Dorm bedden huren. Dit allemaal voor een prima prijs en je krijgt er ook prima kwaliteit voor terug. Mocht ik nog eens naar Londen gaan, ga ik sowiso terug komen naar dit hostel.

 

Voor verdere foto's en prijzen kun je hier terecht. 

Tot de volgende keer!

Reactie schrijven

Commentaren: 0