Mijn travel bucket list

Hallo allemaal!

 

Vandaag weer eens een persoonlijke blogpost! Gezien 2018 officieel begonnen is, leek het me leuk om mijn travel Bucket list te delen.

 

Ik merk ook dat ik door de jaren heen vaak verander dus wie weet is over een jaar het lijstje weer heel anders, en heb ik al wat landen mogen afstrepen. Voor 2018 heb ik nog helemaal geen plannen, maar ik denk dat dit binnenkort snel zal veranderen.

 

 Laten we beginnen met de lijst in willekeurige volgorde:

Australië

Australië is denk ik toch wel een land die bij vele op het lijstje staat. Helaas ligt het niet om de hoek en is het flink wat uurtjes vliegen. Daarbij komt dat je het land niet in 1 week gezien kunt hebben, en is het ook nog prijzig. Maar door de mooie natuur en stranden lijkt het mij toch het verre reizen en het geld honger procent waard.

IJsland

IJsland is de laatste jaren erg in opkomst geweest. De mooie natuur is daar overal te vinden, en je hebt hier natuurlijk kans om het Noorderlicht te zien. Ook is het een van de veiligste landen ter wereld, wat alleen reizen natuurlijk ook makkelijk maakt. Helaas is het een ontzettend duur land, maar vliegtickets heb je tegenwoordig al voor een leuke prijs. Daarbij worden er genoeg Airbnb's en hostels aangeboden wat ervoor zorgt dat IJsland toegankelijker is geworden met een iets kleiner budget.

Singapore

In vergelijking met veel andere reizigers, ben ik niet zo'n Azië fanaat. Ik heb niet de behoefte om door Zuid-Oost Azië te backpacken, maar Singapore lijkt mij een hele leuke stad. Het is heel Westers, maar je hebt ook veel typisch Aziatische wijken. Veel mensen nemen deze stad als tussenstop voor 1 dag, maar ik ben van mening dat je de stad dan nog niet helemaal gezien kunt hebben. Ik denk daarom ook dat deze stad een goede plek is om voor het eerst kennis te maken met Azië. 

Sevilla, Spanje

Dit jaar heb ik voor het eerst de provincie Andalusië bezocht. Ik ging namelijk voor een week naar Malaga. Eenmaal daar wist ik al snel dat dit waarschijnlijk mijn favoriete Mediterrane streek zou zijn. Dit komt waarschijnlijk door de vele Arabische invloeden in combinatie met de Spaanse cultuur/architectuur.

 

Sevilla lijkt mij een prachtige stad vol mooie gebouwen, pleinen, paleizen en sfeervolle straatjes. Ook door het klimaat is het prettig om deze stad buiten het hoogseizoen te bezoeken, en hoop ik deze stad snel te mogen afstrepen. 

New York City

Dit is een klassieker. Deze moet ik toch wel een keer gezien hebben. Veel mensen bezoeken New York wanneer zij voor het eerst naar de VS gaan. Mijn eerste keer naar de VS was naar Denver Colorado, omdat ik liever het ruigere Amerika wilde zien. Hier heb ik absoluut geen spijt van gehad, maar ik hoop ook nog eens de skyline van New York te mogen aanschouwen. 

Canada

Vorig jaar ben ik al naar Canada geweest, en toch staat hij opnieuw op mijn bucketlist. Canada is gewoon te groot om in een keer te bezoeken, en wil ik nog zo graag terug naar Alberta om te combineren met British Columbia. Ook lijken mij steden zoals Toronto leuk, maar gezien ik al van de wilde natuur heb mogen genieten, wil ik graag Vancouver en omgeving bezoeken de volgende keer dat ik naar Canada ga. 

Edinburgh

Ook deze stad heb ik al in 2014 bezocht tijdens mijn stage in Engeland. Edinburgh is de mooiste stad waar ik tot nu toe ben geweest. De vorige keer dat ik hier was had ik helaas maar 1 dag de tijd, wat natuurlijk te kort is. Vandaar dat deze stad op dit lijstje staat, want ik wil hier heel graag nog een keer naartoe. Vooral tijdens de kerst periode in december lijkt mij deze stad extra mooi. 

Fuiji

Zoals ik al eerder had besproken, ben ik niet per definitie iemand die de voor zon, zee en strand op reis ga. Mij persoonlijk trekken steden en landschappen/natuur meer. Echter als ik dan toch voor een Bounty land moet kiezen, is dit toch wel Fuiji. Het land ligt zo ontzettend ver weg van Nederland en ziet er uit als een paradijs. Als ik dan toch een keer voor witte stranden zou gaan, dan zie ik Fuiji zeker wel zitten.

Costa Rica

Costa Rica is voor mij een land wat een beetje alles heeft. Natuur, cultuur, stranden, activiteiten enzovoort. De jungle ligt door het hele land verspreid, en er zijn genoeg stranden om tot rust te komen. Het volk staat bekend als een van de gelukkigste mensen ter wereld wat natuurlijk altijd een pluspunt is. Costa Rica lijkt mij een heel leuk backpack land, en is ook een van de veiligere landen van Centraal-Amerika.

 

Zo dat was mijn lijst. Veel van deze reizen zijn natuurlijk hele verre dure reizen. Er zijn ook nog genoeg plekken in bijvoorbeeld Europa die ik wil bezoeken, maar ik hoop ook nog eens wat landen van bovenstaande lijst af te strepen. 

 

Ik wens iedereen de beste wensen voor 2018! 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0