· 

De gaafste plekken die ik bezocht heb - Deel 1

Soms kom je op een bepaalde plek, stad of bezienswaardigheid die veel indruk op je maakt, een mooie herinnering achterlaat, of die je nog eens opnieuw zou willen bezoeken. De afgelopen jaren heb ik een aantal van deze plekken bezocht, en vandaag deel ik mee eerste 3 plekken, en vertel ik waarom.

 

1. Banff National park canada

Met stipt op een staat toch wel Banff National park Canada. Dit natuurgebied in Alberta Canada was toch wel een hoogtepunt van mijn reis in 2016 en is een plek waar ik niet uitgepraat kan worden. Zowel Banff Town, waar het mooie Fairmont hotel staat en waar de Bow River doorloopt als de bekende meren zoals Lake Louise en Moraine Lake. Er is zoveel te doen in dit natuurgebied dat ik heel graag hier nog een keer terug zou willen komen, en langer zou willen blijven. 

 

Het hoogtepunt van deze trip was toch wel Moraine Lake. Hoewel Lake Louise het meest bekende meer is, vond ik Moraine Lake nog veel mooier. Het water was gewoon turquoise en de foto's die ik nam met mijn iPhone leken bijna onrealistisch. Echter waren de foto's net zo mooi als de meren in het echt. Ik denk dat het daarom naar mijn mening moeilijk is om deze plek te overtreffen.


2. Frigiliana, Spanje

Frigiliana is zo'n plek waar elke hoekje van de straat en elk detail fotogeniek is. Dit witte dorpje ligt 15 minuten rijden van Nerja, en wordt ook wel het mooiste dorpje van Spanje genoemd. Toen ik hier was, wist ik ook wel meteen waarom. Het dorpje is bijna helemaal wit met felgekleurde deuren en kozijnen, overal bloemen en mooie patronen in de vloeren. Echte bezienswaardigheden heeft dit dorpje niet, maar het is gewoon heel erg mooi om doorheen te lopen, een terrasje te pakken of een ijsje te eten en op zoek te gaan naar een leuk souveniertje. 

 

Refererende blogpost: Frigiliana 


Red rocks Colorado, Usa

De Red Rocks gelegen nabij Denver tussen de Rocky Mountains is een groot Amfitheater. De rode rotsen zorgen voor een Grand Canyon gevoel, en er worden hier regelmatig concerten gegeven. In Oktober tijdens de 'Indian Summer'  toen ik hier was, was het nog volop warm weer, maar zag je de natuur al om je heen veranderen. Vanaf het Amfitheater heb je een ontzettend mooi uitzicht over de Rocky Mountains, en de rode rotsen. De weg hierna toe is ook zeker een mooie weg waar veel natuur te zien is. Mocht je ooit in Denver zijn, mag je deze bezienswaardigheid ook zeker niet missen.

 

Refererende blogpost: Colorado, Verenigde staten


 

Dit was deel 1 van mijn favoriete bezochte plekken.Gezien ik het leuk en belangrijk vind om nieuwe plekken te bezoeken, zullen er in de toekomst vast nog meerdere delen komen. Ik blijf wel kritisch welke plekken thuis horen in deze lijstjes. Niet iedere stad of plek zou ik namelijk voor een 2e keer willen bezoeken, of vond ik indrukwekkend genoeg. 

 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien, en uitkijken naar een deel 2!

 

Groetjes,

 

Lotte

Reactie schrijven

Commentaren: 0