· 

De leukste hostels voor solo reizigers in Europa

Hostels zijn goedkoop en gezellig! Natuurlijk heb je minder privacy dan in een hotel kamer, maar als je alleen reist en op zoek bent naar contact is een hostel natuurlijk veel gezelliger. Vandaag deel ik een aantal hostels die hoog aangeschreven staan onder soloreizigers.

 

Ik heb de laatste jaren heb ik al in een aantal hostels geslapen, en weet ondertussen wel een beetje waar ik op let. Als ik weet dat ik niet veel in het hostel zal doorbrengen of juist niet zo ingesteld ben op veel contact, kijk ik meestal naar een wat groter hostel van een bepaalde hotelgroep. (denk bijvoorbeeld aan HI hostels). Maar soms heb ik ook wel zin in een socialer hostel als ik alleen op reis ben. In de zomer als het lekker wat warmer licht blijft is het toch leuker om met een aantal medereizigers iets te drinken op een terras dan al vroeg in je bed te liggen.

 

Op wegsite's zoals boeking.com kun je zoeken op reviews van individuele reizigers. Hierdoor kun je zien of er ook veel andere solo Travelers in het hostel verblijven. Ook kijk ik vaak of er een terras of dakterras aanwezig is bij de woning, en of er middag en avond activiteiten door het hostel georganiseerd worden. Dit zijn allemaal kleine factoren die een gezellig hostel kunnen vormen.

Londen: Wombats City Hostel

 

Ik schreef al eens eerder over een hostel in Londen, maar dit was een vrij degelijk hostel waar je niet al te veel contact met andere reizigers hoeft te verwachten. Mocht je een iets socialer hostel zoeken kan ik je Wombats City Hostel aanraden. Dit hostel is gelegen nabij de Tower Bridge, en is een modern gezellig hostel van deze tijd. De meeste mensen die ik hier gesproken heb reisde alleen, en je hebt verschillende soorten kamers waaruit je kunt kiezen. In de kelder zit ook nog een leuke bar waar je met andere gasten een drankje kunt doen of een voetbal wedstrijd kunt kijken. Hier wordt tevens ook het ontbijt geserveerd.

 

Praag: Hostel One Home

 

Het One Home hostel in Praag is toch wel een van de beste hostels waar ik ooit ben geweest. Dit hostel ligt op een prima locatie in het centrum van Praag en het personeel zal er alles aan doen om je hier thuis te laten voelen. De naam van het hostel maken ze zeker waar, want elke avond wordt er in hostel gekookt en mag je gratis (ja echt!) aanschuiven bij het 'family diner' met de rest van de gasten. Dit is natuurlijk hartstikke gezellig en hoef je tenminste niet alleen te eten. Na het eten worden er nog spellen gedaan of verder gekletst. Ook worden er verschillende dag en avond activiteiten georganiseerd. 

 

Malaga: Light's Out Hostel

 

Het Light's Out Hostel is gelegen midden in het oude centrum van Malaga. Dit is toch een wat groter hostel, maar dit is niet terug te vinden in de sfeer en interieur. Het fijne van de kamers is, is dat je een gordijn voor je bed hebt waardoor je net wat meer privacy hebt. Het grootste pluspunt vond ik toch wel het dakterras met uitzicht op de oude stad. Dit hebben ze gezellig aangekleed, en in de zomer wordt hier ook gekookt. Zo heb ik hier voor maar € 2 Euro lekker gegeten met de rest van de gasten. Ook wordt hier iedere avond gratis Sangria geschonken wat natuurlijk altijd lekker is. 

 

Boedapest: Maverick City Lodge

 

Het Maverick City Lodge hostel ligt ook weer op een goede locatie van de stad. Wederom hebben de Dorm slaapkamers een gordijntje bij het bed wat net weer wat meer privacy geeft. Dit is een wat groter hostel, en er verbleven hier zowel alleen reizende gasten, stellen en samenbreiende gasten. Het hostel heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding, en ze organiseren leuke activiteiten zodat je ook andere gasten kunt ontmoeten. Wat mij ook opviel is dat ze in dit hostel veel 2 persoonskapers verhuren tegen een hele zachte prijs. Vaak moet je dan wel alsnog de badkamer delen, maar voor de prijs heb je wel veel meer privacy dan op een Dorm slaapkamer. 

 

Dit waren de hostels voor nu. Ik heb specifiek gekeken naar welke hostels meer geschikt zijn voor alleen reizen, en wie weet verblijf ik de komende tijd nog in meer hostels waardoor ik een deel 2 kan maken.

 

Fijne avond!

Reactie schrijven

Commentaren: 0