· 

De leukste hotspots van Antwerpen

Antwerpen is zo'n stad wat mij niet snel gaat vervelen. Het ligt helemaal niet ver van Nederland, en is altijd leuk voor een kort weekendje weg, of een dagje winkelen. Afgelopen december ging ik weer eens terug naar deze stad voor 2 nachten. Vandaag deel ik de leukste plekjes die ik tijdens dit tripje bezocht heb.  

Winkelen

Antwerpen staat natuurlijk bekend als echte winkelstad. Natuurlijk is de Meir niet te missen, maar vergeet ook zeker niet een stukje door gelopen en de kleinere straatjes van Antwerpen te bezoeken.

 

Jüttu 

Mijn favoriete winkel op de Meir was toch wel Jüttu. Deze winkels heeft meerdere verdiepingen en verkopen kleding, accessoires, woon accessoires, gadgets, plantjes en snacks. Alles onder een dak dus. Ik kende de winkel zelf nog niet, en weet niet zeker of deze ook in Nederland zit, maar is zeker leuk om een kijkje te nemen.

 

Adres: Meir 19, 2000 Antwerpen

 

Superet 

Een stukje verder nabij de Grote Markt van Antwerpen zit de winkel Superet. Dit is een leuke gift shop waar ze vanalles verkopen. Zo vind je hier leuke interieur spullen, kaarten, sokken, kaarsen en tasjes. Vooral de stationairy in deze winkel vond ik heel leuk zoals de kaarten. Ze hebben sinds kort ook een webshop waar je al een beter beeld krijgt met wat ze verkopen. Wanneer je in Antwerpen bent zeker even de moeite nemen om hier langs te gaan.

 

Adres: Wijngaardstraat 21, 2000 Antwerpen

Bron: Seperet

Akotee

 

Akotee is een vrolijke winkel waar je zeker even een kijkje moet nemen. Het is een vrolijke en kleurrijke winkel waar je aparte spulletjes kunt kopen. Van woonspullen tot accessoires en leuke hebbedingetjes. De winkel zelf springt ook al vanaf een afstandje in het oog. In de winkel worden de bekende vrolijke merken zoals Kitch kitchen, Olilly en Pip Studio verkocht, wat natuurlijk bij de winkel hoort. Voor de webshop zie hier.

 

Adres: Melkmarkt 30, 2000 Antwerpen

Bron: Akotee

Eten

Glow

Na een flinke wandeling door de stad is het natuurlijk ook tijd voor iets lekkers. Ik ben een grote koffieliefhebber, en wanneer ik in een nieuwe stad ben ga ik altijd opzoek naar de beste koffieadresjes. Al snel kwam ik uit bij Glow. Dit is een klein cafeetje die je tegen komt wanneer je vanaf de Meir richting de Lieve Vrouwen Kathadraal loopt. Het is maar een heel klein cafeetje, maar mijn aandacht werd al snel getrokken door het gezellige interieur. 

 

Ik besloot hier een Speculoos koffie te drinken. Dit is echt een aanrader gezien de koffie hier erg lekker is, en je heel veel krijgt. Verder kun je hier ook ontbijten en lunchen. Echter is het wel beter om voor lunch te reserveren gezien het hier altijd wel druk is.

 

Adres: Melkmarkt 40, 2000 Antwerpen

Foodmaker

Foodmaker kende ik nog van de vorige keer dat ik in Antwerpen was. Hier heb ik toen lekkere koffie gedronken. Toen ik weer in Antwerpen was, besloot ik om hier weer langs te gaan. Ze serveren ontbijt, lunch brunch en lekkere koffie's. Er is genoeg keuze, en de prijs is ook heel vriendelijk. Je hebt de keuze uit salade's, soepen, wraps en broodjes. Vrijwel alles is vers en gezond dus dat is goed meegenomen. Er is ook genoeg keuze voor Vegan's, en er worden veel biologische producten gebruikt.

 

Adres: Melkmarkt 11, 2000 Antwerpen

 

Dat waren mijn leukste plekjes van Antwerpen voor deze keer. Elke keer als ik hier ben, zie ik toch weer andere leuke cafeetjes of winkels dus wie weet komt er nog eens een deel 2!

 

Fijne zondag!

Reactie schrijven

Commentaren: 0