· 

De travel tag

Het leek mij wel eens leuk om een travel tag te doen. Een lange vragenlijst aan mezelf over reizen. Op de blog van Marcella kwam ik een leuke tegen. Dit is een wat meer persoonlijkere blogpost, wat mij voor de afwisseling ook wel weer eens leuk lijkt. 

 

Mocht je nieuwsgierig zijn lees dan vooral verder.

1. Aan welk land heb je je hart verloren?

Deze moet toch wel Canada zijn. Ik ben hier nog maar 1 keer geweest in de provincie Alberta, maar ik hoop snel nog eens terug te mogen en een lange reis door dit land te maken. Vooral de natuur en leuke steden vind ik top en natuurlijk de altijd vriendelijke Canadezen maken Canada voor mij een nummer 1 bestemming.

2. Hoe reis je het liefst naar de plek van bestemming?

Meestal reis ik per vliegtuig. Omdat ik vaak alleen reis durf ik niet alleen een auto te huren en zelf door een land te rijden. Daarom gebruik ik ook vaak openbaar vervoer in de landen waar ik ben. Over een echte roodtrip kan ik dus nog niet meepraten ook al lijkt mij erg gaaf. Toch heeft reizen met de trein of bus door een land ook zijn charme. Je stapt in, kunt lekker zitten en genieten van het landschap dat voorbij passeert. 

3. Noem een land waar je nooit naartoe zou willen.

Buiten de landen waarbij het onverantwoordelijk zou zijn om naartoe te gaan zou ik ook niet graag naar Wit-Rusland, Saoedi-Arabië en India willen reizen. Mede omdat de landen mij niet trekken, maar ook door de cultuurshock waar ik niet op zit te wachten. Daarbij merk ik ook dat het Werelddeel Afrika mij niet zo trekt. Echter zou ik niet uitsluiten dat ik hier nooit zou komen. 

4. Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht?

Dit is simpel voor mij, namelijk Banff National Park in Canada. De meren, de leuke dorpjes, de bergen en de wilde natuur had ik nog nooit op deze manier gezien en ik vond het geweldig. Het is natuurlijk een toeristisch gebied, maar toch vind je hier op veel plekken de rust, en je verveelt je hier nooit. Vooral Moraine Lake vond ik een hoogtepunt van de reis. 

5. Wat voor type reiziger ben je?

Ik denk dat ik een Chaotische ontdekker ben. Ik ben niet per definitie een backpacker, maar ik vind het wel leuk om op verschillende plekken te komen. Ik zal niet zo snel 1 week in dezelfde accommodatie verblijven. Daarbij vind ik het ook leuk om in hostels te slapen, en ik combineer dit weer met een aantal nachtjes hotel. 

6. Welk land staat bovenaan je wishlist?

Als ik maar 1 land zou mogen kiezen zou dit toch wel Australie zijn. Helaas is het niet aan te raden om hier voor een weekje op vakantie te gaan, en heb je hier toch wel langer de tijd voor nodig. Daarbij komt dat het natuurlijk niet goedkoop is en ontzettend groot. Toch hoop ik hier nog eens een mooie rondreis te maken en zelf mee te maken waar andere over praten. `het land heeft de natuur, de cultuur, de stranden, de steden en natuurlijk de vriendelijke Aussie's. Verder staat ook IJsland nog hoog op mijn lijstje.

7. Wie is je favoriete reisgenootje?

Ik denk dat ik dat zelf ben. Ik vind het fijn om mijn eigen beslissingen te maken en ik kan mezelf prima entertainen. Daarbij komt dat je op reis nooit alleen bent. 

8. Ben je een planner, of beslis je alles op het laatste moment?

Ik ben toch wel een planner. En daar bedoel ik niet mee dat ik alles van dag tot dag plan, maar ik hou ervan om mijn tickets vroeg van te voren te boeken. Ik vind het fijn om ergens naartoe te leven en om een reisje op de planning te hebben staan. Daarbij vind ik het leuk om research over de bestemming te doen, en om mijn verblijven erbij te zoeken. Wat ik op de dagen zelf doe, plan ik eigenlijk pas op de bestemming.

9. Naar welke plek wil je zeker nog terug?

Zoals eerder vermeld Canada! Dit land is zo groot, en kun je natuurlijk niet in 1 keer zien. Ook wil ik nog een keer naar Edinburgh. Ik was hier in 2014 al voor 1 dag, maar dit was te weinig tijd. Deze stad vond ik zo tof dat ik graag nog eens wat langer zou willen verblijven. Daarbij komt dat ik al vaker in Verenigd Koninkrijk en geweest, maar ik hoop nog meer van dit land te zien, en een weekendje Londen is natuurlijk nooit een slecht idee. 

10. Waar heb je het lekkerst gegeten?

Heel stom, maar ik weet de naam niet meer. Dit was in 2013 met school in Istanbul. We gingen naar een internationaal restaurant in de buurt van het Taksim plein. Het interieur leek een beetje op een bibliotheek. Ik heb hier hele lekkere wraps met groente en aardappels gegeten, en als toetje een lekkere chocolade fondue. Het was helemaal niet duur, maar wel ontzettend lekker.

11. Wat is je favoriete stad?

De mooiste stad waar ik ben geweest is Edinburgh, maar omdat ik hier maar heel kort ben geweest, weet ik niet of ik dit mijn favoriete stad kan noemen. Verder vind ik Barcelona en Brugge ook echte toppers. Malaga heeft mij vorig jaar ontzettend verrast, waardoor ik graag de rest van Andalusië bezoeken.

12. Noem je mooiste reismoment.

Dit was denk ik in de bergen van Colorado Verenigde Staten. Ik deed een tour door de bergen met maar een klein groepje mensen. We reden door de bergen en zouden een koffiestop doen in een klein dorpje. Toen we uitstapte stond ik in een typisch ruig western straatje met een bruin cafe zoals ik altijd op televisie zag. De zon scheen, buiten was een veranda en er stonden overal motors geparkeerd. Dit was echt zo'n gevoel dat ik Amerika had gevonden zoals het had moeten zijn. 

13. Wat zou je nooit vergeten om mee te nemen op reis?

Iets om foto's mee te maken, camera of mobiel maakt niet uit. Daarbij komt dat als mijn mobiel mee zou gaan, dan moeten daar ook oordoppen bij zitten om muziek mee te luisteren. 

14. Wat is je favoriete werelddeel?

Ik ben nog nooit in midden en zuid-Amerika geweest. Wel ben ik al in Noord-Amerika geweest. Als het kon zou ik in Canada beginnen, en ten zuiden van Argentinië eindigen met alles daar tussenin. Ook blijf ik ons eigen continent Europa leuk vinden om nieuwe plaatsen te bezoeken. 

15. Wat is je minst leuke reiservaring?

Dit was toch wel in Edinburgh. Ik zou hier voor 1 dag zijn, maar ik kwam in de avond toen ik mijn trein terug zou pakken erachter dat er iets fout was gegaan met mijn treinticket. Er werd mij verteld dat er helaas geen treinen meer naar Engeland zouden gaan. Daar stond ik dan 3 uur van huis. Dit was ook nog eens de avond dat Schotland thuis tegen Frankrijk moest rugbyen dus werkelijk de hele stad zat vol. Uiteindelijk aangekomen bij het 5e hostel hadden zij voor die avond een annulering, waardoor ik toch nog een bed had en de volgende dag naar huis kon. 

16. Wat is je gaafste reiservaring?

Toch wel het alleen op reis gaan, en vervolgens de mooiste dingen beleven en de leukste mensen ontmoeten. Alleen reizen is niet bepaald te vergelijken met vrienden of familie. Je kunt alles zelf bepalen en je hoeft eigenlijk met niemand rekening te houden. Daarbij leer je ontzettend veel, en is het een ervaring opzicht. 

Zo dat was hem dan! Ik vind het persoonlijk altijd leuk om dit soort tag's van andere te lezen, en zo kom je toch weer wat meer van iemand anders te weten.

 

Ik hoop dat jullie het ook leuk vinden.

 

Fijne zondag!

Reactie schrijven

Commentaren: 0