· 

5 redenen waarom Malaga een leuke stad is.

Malaga, Spanje
Malaga, Spanje

Vorig jaar bezocht ik voor het eerst de provincie Andalusie in Spanje. Ik ging zonder verwachtingen naar Malaga om een paar dagen van de Spaanse zon te genieten. De meeste mensen bezoeken de bekende kustplaatsen zoals Torremolinos of Nerja als ze in deze provincie zijn, en de steden zoals Granada en Sevilla zijn ook een stuk populairder dan Malaga. Maar gezien Malaga aan zee ligt vond ik het de moeite om de gok te wagen en naar Malaga te vliegen.

Ik had in totaal 3 volle dagen in Malaga hebben, en nog 1 nachtje in Nerja om Frigiliana te bezoeken. Gezien Malaga niet een hele grote stad is had ik eigenlijk genoeg tijd om in de ochtend de stad te verkennen, en in de middag lekker op het strand te liggen. 

1. Het oude centrum

De binnenstad van Malaga is een typisch oud Spaans centrum. Je kunt hier lekker eten, op een terrasje zitten, en winkelen in de Spaanse winkelketens. Omdat Malaga iets minder toeristisch en groot is zoals bijvoorbeeld Barcelona of Madrid, geeft het een relaxte sfeer. Ook in de binnenstad is er genoeg te doen. Mocht je van kunst houden kun je naar het Picasso museum gaan. Overigens kom Picasso ook uit Malaga!

2. Paseo Del Parque Malaga

Voor de tropische palmboom sferen moet je in Paseo Del Parque Malaga, naast de haven zijn. Dit park staat vol met palmbomen bankjes en kleine binnentuintjes. Op de hete zonnige dagen is het hier tevens ook een stuk koeler onder de palmbomen. Het is een leuke plek om even lekker doorheen te lopen en leuke foto's te maken. Eigenlijk lijkt het net een stukje jungle in de stad.

Paseo Del Parque Malaga
Paseo Del Parque Malaga

3. De haven

Wat ik vooral een leuke plek vond is de haven van Malaga. Hier staan grote cruiseschepen geparkeerd, en leuke restaurantjes en ijskramen. Ook worden hier soms markten georganiseerd, en toevallig toen ik er was, was er een soort mode/hippie markt, waar je leuke armbandjes kon kopen.

 

Wanneer je doorloopt kom je ook meteen op het strand van Malaga terecht. Hier heb je ook leuke strandtentjes waar je rustig kan zitten, of vis van de gril kan halen. Het strand is een typisch stadsstrand, maar toch vond ik het een gezellige sfeer hebben, en kon je hier een middag doorbrengen.

4. Ford Alcazaba Malaga

Het leuke aan Andalusie vond ik toch wel de Arabische architectuur. Steden zoals Granada en Sevilla hebben dit denk ik nog wel meer, maar toch kon ik al veel invloeden terug zien in Malaga. Zo heb je ook het Ford Alcazaba Malaga dat boven de stad ligt. Dit is een ford dat omhoog loopt met verschillende tuinen, pleintjes en Arabische bogen. Zodra je boven bent heb je een mooi uitzicht over Malaga en de zee. Op een warme dag kan ik het wel aanraden om in de ochtend te gaan. 

Ford Alcazaba Malaga
Ford Alcazaba Malaga

5. De omgeving

Buiten dat ik Malaga een ontzettende leuke stad vond, vond ik het ook de moeite waard om de omgeving te ontdekken. Voor een citytrip naar Malaga is het daarom misschien slim om net iets langer uit te trekken. Zo zou je een dagje naar het toeristische Torremollinos kunnen, waar een groot aquapark gelegen ligt, of zou je een auto kunnen huren en de kleinere havenstadjes kunnen bezoeken, of het historische Ronda. 

Balkon de Europa, Nerja
Balkon de Europa, Nerja

Kortom, er zijn zo veel mogelijkheden, en het is ontzettend jammer dat toeristen vaak Malaga links laten liggen tijdens hun bezoekje aan de Costa Del Sol.

 

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen overtuigen met deze blogpost!

 

Fijne zondag!

Reactie schrijven

Commentaren: 0