· 

Tips voor een goedkope vakantie of citytrip

Goedkoop op reis of vakantie gaan willen we allemaal wel. Helaas is de werkelijkheid een stuk duurder, en al helemaal als je veel wilt reizen. Stedentripjes lijken altijd goedkoper dan bijvoorbeeld een complete vakantie, maar vergis je niet dat ook stedentrips soms best prijzig kunnen zijn. 

 

Echter ligt het er ook aan hoe je wilt reizen. Soms als je goed zoekt en een goede planning maakt kun je ook met een klein budget iets van de wereld zien. Soms betekent dit wel dat je creatief moet zijn. Daarom leek het mij leuk om mijn tips met jullie te delen.

1. Dagtochten

Dagtochten naar Parijs of Londen worden veel georganiseerd. Denk aan een bedrijf zoals Slangenreizen.nl. Hier is het tevens ook mogelijk om meerdere nachten te boeken voor een voordelige prijs. Je verblijft dan niet in een hotel midden in het centrum, maar de bus brengt je in de avond terug naar het hotel een stukje buiten het centrum. Dit in combinatie met een busreis, zorgt ervoor dat ze de prijzen laag kunnen houden in duurdere steden zoals Londen en Parijs.

2. Nachtjes weg via acties

Via Booking.com snel een hotelletje boeken is natuurlijk altijd super snel gedaan. Echter is dit niet altijd de goedkoopste manier. Veel wegsite's hebben vaak leuke actie's om goedkoop een hotelletje te boeken. Zeker in Nederland is er ontzettend veel keuze. Denk hierbij aan wegsite's zoals vakantieveilingen.nl, Socialdeal.nl.

3. Ga met de bus

Vliegtickets zijn allang niet meer zo duur als vroeger. Echter kan het soms met bagage en het kiezen van je stoel toch duurder uitvallen dan dat het in eerste instantie lijkt. Een goedkopere optie zou reizen met de bus kunnen zijn. Toegegeven, dit duurt soms wel een stuk langer, maar de prijs is vaak heel voordelig, en je hebt vaak opstapplaatsen door heel Nederland verspreid. Ook heb je minder gedoe met bagage, en zit dit vaak al bij de prijs inbegrepen. 

 

Tourbedrijven die door heel Europa rijden zijn Flixbus en Eurolines. Mocht je eens met de bus weg willen zou ik daarom ook beide bedrijven controleren. 

4. Ga met de auto

Wanneer je met meerdere personen weg gaat, kan het voordeliger zijn om met de auto te gaan en de benzine te splitsen. Je kunt gewoon zonder extra kosten je koffer meenemen, en het geeft je ook meteen meer vrijheid op de plaats van bestemming. Ook scheelt dit weer kosten van een huurauto mocht je dit anders nodig hebben.

5. Huur een huisje, appartement, of studio

Een hotel is natuurlijk hartstikke makkelijk, maar is vaak wel duurder, en minder flexibel. Wanneer je een vakantiehuisje boekt, kun je eventueel zelf koken, en betaal je per huisje per verblijf. Wanneer je dus een groot huisje of appartement boekt, en je gaat met het maximale aantal personen is dit ook voordeliger. Je kunt het zelf zo luxe of goedkoop mogelijk maken.

Bovenstaande tips zijn natuurlijk niet de beste tips om een wereldreis mee te maken, of een verre reis. De realiteit blijft natuurlijk dat reizen gewoon duur is, en niet iedereen zit er op te wachten om ergens op een bank via couchsearfing te slapen of in een hostel. Echter blijkt wel maar weer dat met een klein budget, ook best wel ergens kunt komen. Zowel voor een vakantie maar ook zeker citytrips. 

Extra tips

1. Ga in het laagseizoen

Deze is natuurlijk voor de handliggeld, maar wel waar. In het laagseizoen is het vaak goedkoper om weg te gaan dan tijdens de schoolvakanties. Nu begrijp ik dat veel mensen hier aan gebonden zijn, maar mocht dit niet het geval zijn, kan ik het alleen maar aanraden om hier van te profiteren.

2. Ben flexibel

Wederom voor de handliggeld, maar zeker niet onbelangrijk. Wanneer je flexibel bent, en niet gebonden bent aan een specifieke vertrekdag, kan dit je soms honderden euro's uitsparen zowel bij een pakketreis als losse vliegtickets.

3. Stel een ticketalarm in

De website Skyscanner heeft de mogelijkheid om een ticketalarm in te stellen. Wanneer je een bepaald vliegticket wilt boeken, maar wilt afwachten of de prijzen hiervoor goedkoper worden, kun je je e-mail adres achterlaten, en krijg je per e-mail bericht wanneer de vliegtickets voor een bepaalde route en datum goedkoper, of juist duurder zijn geworden.

4. Gebruik websites die actie's delen

Tegenwoordig zijn er genoeg website die er sport van maken om de beste actie's en vliegtickets te vinden, om die vervolgens met de buitenwereld te delen. Denk aan wegsite's als Ticketspy.nl, Vakantiepiraten.nl en Weflycheap.nl. Deze website's zetten elke dag de beste acties online met de nodige info, zodat jij niet meer het hele internet hoeft af te zoeken. Persoonlijk kijk ik ook regelmatig op deze website's. 

5. Wil niet voor een stuiver op de eerste rang zitten

Wanneer je wel graag op reis of vakantie wilt, maar hier niet al te veel geld voor hebt, helpt het niet echt mee om veel eisen te hebben, en de maximale luxe te vragen voor de minimale prijs. Wanneer je realistisch blijft, valt er zeker iets leuks te vinden voor ieders budget, en soms moet je hier creatief in zijn. 

Dit waren alweer mijn tips. Persoonlijk pas ik regelmatig een aantal van deze tips toe wanneer ik zelf met vakantie's aan het regelen ben.

 

Omdat ik vaak alleen reis, merk ik dat het voor mij vaak duurder is om mijn verblijfplaatsen te regelen, omdat ik de hotelkosten bijvoorbeeld niet kan splitsen. Ik combineer mijn vakantie's daarom vaak met hostels en hotels. Op deze manier bespaar ik toch een hoop geld, en wanneer ik in een hostel slaap, geniet ik meer van de sociale contacten, en wanneer ik vervolgens tijdens mijn vakantie verhuis naar een hotel, geniet ik weer meer van de luxe.

 

Fijne zondag!

Reactie schrijven

Commentaren: 0