· 

Een bezoek aan Faro, de stad in de Algarve die iedereen overslaat

Als je op vakantie gaat naar de Algarve, is Faro de meest waarschijnlijke vluchthaven waarop je zult landen. Faro is de hoofdstad van de Algarve, en wordt meestal overgeslagen door toeristen om vervolgens meteen door te reizen naar de kustplaatsen van de Algarve.

 

Tijdens mijn bezoek aan de Algarve, heb ik ervoor gekozen om deze stad wel een kans te geven, en toen ik in de vroege middag arriveerde op Faro Airport, heb ik voor 1 nacht een hostel geboekt in het centrum. Ook de laatste nacht zou ik in Faro slapen bij het vliegveld, omdat ik een hele vroege vlucht terug had. 

 

Vandaag deel ik mijn ervaring over Faro, en vertel ik je of deze stad de moeite waard is om in de Algarve vakantie toe te voegen. 

Een grote stad met een uitgebreid centrum is Faro absoluut niet. Vanuit het vliegveld naar de landingsbaan zie je het strand van Faro met zijn eilandjes al liggen. Het strand van Faro is een eindje gelegen van het centrum, en hier ben ik daarom ook niet geweest. Wel gaan er verschillende bussen waardoor het toch makkelijk te bereiken is. Mocht je dus nog een middagje in Faro te vertoeven hebben is dit zeker een optie.

Het centrum van Faro is klein en compact. Aan het centrum is een jachthaven gelegen en een groot park. Tijdens het WK voetbal, zat het hier meestal vol met voetbal aanschouwers. In het centrum zelf zijn voornamelijk terrasjes en restaurants gelegen. 

 

Zodra je een wandeling door de stad maakt zul je al snel bij de kathedralen, kerken en stadsmuren van Faro terecht komen. In het centrum van het plein staat Kathedraal Se. Deze is tevens ook te beklimmen wat een mooi uitzicht over de stad en haven geeft. 

 

Een bijzondere bezienswaardigheid van Faro is Igreja Do Carmo. Dit is een kerk in Barokstijl gebouwd in de 18e eeuw. Wat bijzonder is aan deze kerk is dat er een beenderenkapel staat. Hier liggen dus duizenden schedels en beenderen opgeslagen. Persoonlijk trekt mij dit niet zo, maar mocht dit je wel interessant vinden, is het dus zeker een aanrader om te bezoeken. 

Mocht je minder geïnteresseerd zijn in cultuur, en niet naar het strand willen is het ook altijd nog mogelijk om te gaan winkelen in het winkelcentrum Forum Faro. Dit winkelcentrum ligt ongeveer 10 minuten van het centrum en is tot 24:00 uur open. Het is een half openlucht winkelcentrum met de bekende modeketens, restaurants, een van de weinige Starbucks van Portugal en een grote supermarkt. 

Als ik heel eerlijk ben, is het vooroordeel over Faro waar. Het is niet een hele interessante stad, en puur alleen de aanvlieghaven van de Algarve. Ik heb hier op de heenweg een nacht geslapen zodat ik de volgende ochtend vroeg kon doorreizen naar Lagos, en de laatste dag heb ik bij het vliegveld geslapen, zodat ik in de ochtend mijn vroege vlucht kon halen. 

 

Meer tijd had ik niet nodig in Faro, en had ik ook niet willen hebben. De Algarve heeft zoveel leuke plekjes te bieden, dat het zonde is om langer in Faro te verblijven. Mocht je hier een middag moeten doorbrengen om de volgende dag terug naar huis te vliegen, dan kan ik het aanraden om naar het strand te gaan, of om te gaan winkelen in het winkelcentrum. 

 

Ik had gehoopt dat Faro een verassing zou zijn, maar voor mij was dit helaas de teleurstelling van de Algarve. Er zullen zeker mensen zijn die het niet met mij eens zijn, maar deze stad heeft mij niet weten te overtuigen.

 

Ben jij al eens in de Algarve geweest?

 

Fijne zondag!

Reactie schrijven

Commentaren: 0