· 

Fotodagboek: Düsseldorf en beste bezienswaardigheden van deze stad.

Begin april was ik voor 1 nachtje te vinden in Düsseldorf. Vanuit mijn huis is het eigenlijk maar 50 minuten rijden naar Düsseldorf, maar toch was ik hier nog nooit geweest, en besloot ik om hier ook maar meteen 1 nachtje te blijven zodat ik genoeg tijd zou hebben om deze stad te bekijken en wat te winkelen. 

Toen we aankwamen in Düsseldorf, was het meteen tijd om door te gaan naar het hotel waar ik meteen mocht inchecken gezien de kamer al klaar was. Het hotel was een designhotel in 'midtown' vlakbij de Königsallee. Het hotel heet Max Brown Hotel, en had een ontzetten leuk interieur. Eenmaal de spullen hier te hebben neergelegd was het tijd om de stad te verkennen. Er komt binnenkort ook nog een review online van het hotel.

Düsseldorf staat natuurlijk bekend als winkelstad. De Königsallee is wat aan de dure kant, maar wel leuk om even doorheen te lopen. In de zijstraat van de Königsallee zijn de wat meer betaalbare winkels gelegen, echter vond ik deze straat maar lelijk en sfeerloos. 

 

Mocht je een wat gezelligere sfeer zoeken, kun je beter naar het oude centrum lopen. Hier vindt je ook nog leuke winkels, en sfeervolle Duitse straatjes. Ook heb je hier veel restaurantjes en terrassen waar je lekker kunt zitten. Als je even doorloopt, kun je ook aan het water zitten mocht je dat leuk vinden. Hier kijk je uit over de revier, de brug, en zie je de toren van Düsseldorf liggen. Deze kun je tevens beklimmen mocht je dit leuk vinden. Je hebt dan een goed uitzicht over de stad. Ik heb dit persoonlijk niet gedaan, maar mocht je langer de tijd hebben is dit natuurlijk wel leuk om te doen. 

Mocht je het leuk vinden om wat straatkunst te bekijken en een wat meer urban gevoel op te doen kun je ook in Düsseldorf zeker terecht. Een stukje uit het centrum in de Kiefernstrasse vindt je een straat vol met graffiti en street art. Zeker leuk om een kijkje te nemen en wat leuke foto's te schieten.

 

Vanuit Düsseldorf Hbf kun je de U-bahn pakken naar Vennhauser Allee (lijn U75), en vanaf daar is het nog maar 500 meter lopen. (Google Maps is je beste vriend). 

Hoewel ik het oude centrum van Keulen erg vond tegenvallen, was Düsseldorf vele malen gezelliger. Natuurlijk staat Düsseldorf ook bekend om zijn kroegen en kermis, en die gezelligheid kon ik hier wel terug vinden. Ook heb je verschillende mooie pleintjes, en de gezellige straatjes om doorheen te lopen. Buiten dat deze stad tijdens de kerstperiode natuurlijk massaal bezocht wordt voor de kerstmarkten, is het denk ik ook geschikt in de zomer en lente voor een lekker dagje weg, of een weekendje weg. 

 

Het was dus een kort maar zeer geslaagd tripje naar Düsseldorf. Ik denk dat ik zeker nog eens terug wil, maar ik zou dan niet nogmaals een hotel boeken. Persoonlijk vond ik Düsseldorf leuker dan Keulen en zou hier dus ook sneller terug komen. 

 

Fijne zondag!

Reactie schrijven

Commentaren: 0